4 Srp

Trajekty na Sardinii – ceny, délka plavby a další informace

Trajekty na Sardinii jsou klíčovým prostředkem dopravy, který spojuje tento malebný ostrov s pevninskou Itálií a dalšími destinacemi ve Středozemním moři. Sardinie, druhý největší ostrov ve Středozemním moři, je známá svou bohatou historií, úchvatnou přírodou a kulturním dědictvím. Ostrov láká turisty svými bílými plážemi, křišťálově čistým mořem a okouzlujícími horskými krajinami.

Přeprava trajektem je ideální volbou pro ty, kteří chtějí objevovat krásy Sardinie a zároveň si užít pohodlnou cestu. Trajekty jsou hojně využívány nejen turisty, ale i místními obyvateli, kteří cestují mezi ostrovem a pevninou. Díky trajektům je možné přepravovat i vozidla, což usnadňuje prozkoumávání ostrova vlastním autem.

Trasy trajektů na Sardínii

Podívejte se na přehled trajektových tras na Sardinii. Uvedené ceny jsou pouze orientační a ukazují nejnižší možné částky, za které lze zakoupit lístek. Cena je kalkulována pro jedno vozidlo s řidičem. Každý další cestující přidá k ceně mezi 20 a 30 EUR.

Z Korsiky:

  • Bonifacio – Santa Teresa Gallura: Cena od 70 EUR (pro pěší od 30 EUR), plavba trvá 1 hodinu, k dispozici 5 až 7krát denně.
  • Bastia – Golfo Aranci: Od 75 EUR, plavba trvá 7,5 hodiny a jezdí nepravidelně, přibližně 2 až 4krát měsíčně.

Ze Sicílie:

  • Palermo – Cagliari: Ceny začínají na 150 EUR, plavba trvá 12 hodin a provozuje se jednou týdně.

Ze Španělska:

  • Barcelona – Porto Torres: Ceny začínají na 75 EUR, plavba trvá přibližně 12,5 hodiny a trajekty vyplouvají 2 až 3krát týdně.

Z pevniny Itálie:

  • Livorno – Olbia: Ceny začínají od 45 EUR, plavba trvá přibližně 9 hodin a provozuje se 4 až 5krát denně.
  • Civitavecchia – Olbia: Cena od 55 EUR, doba plavby je 6,5 až 7,5 hodin, s frekvencí 1 až 3krát denně.
  • Janov – Olbia: Ceny od 75 EUR, s dobou plavby 10 až 11 hodin, provozuje se 2 až 4krát denně.
  • Piombino – Olbia: Od 60 EUR, plavba trvá přibližně 5,5 hodiny a jezdí se 3 až 4krát týdně.
  • Livorno – Golfo Aranci: Ceny začínají na 60 EUR, plavba trvá přibližně 9,5 hodiny, dvakrát denně.
  • Civitavecchia – Porto Torres: Od 50 EUR, plavba trvá 7,5 hodiny, k dispozici 2 až 3krát týdně.
  • Janov – Porto Torres: Ceny od 90 EUR, doba plavby 10 až 11 hodin, jezdí se 2 až 3krát denně.
  • Civitavecchia – Cagliari: Od 150 EUR, cesta trvá 13 hodin a provozuje se 2krát týdně.
  • Neapol – Cagliari: Cena od 150 EUR, plavba trvá 13 hodin, s frekvencí 3 až 4krát týdně.
  • Civitavecchia – Arbatax: Ceny od 120 EUR, doba plavby 9 hodin, 2 až 3krát týdně.

Z pevniny Francie:

  • Toulon – Porto Torres: Ceny od 105 EUR, cesta trvá 11 hodin, provozuje se 3 až 4krát týdně.
  • Nice – Porto Torres: Od 105 EUR, plavba trvá 11 hodin a je k dispozici 3 až 4krát týdně.

Pro více informací a aktuální porovnání cen a dostupnosti jednotlivých tras doporučujeme využít online platformy pro rezervaci trajektů. Tyto služby vám umožní najít nejlepší možnosti podle vašich potřeb a zajistí pohodlné a bezproblémové plánování vaší cesty na Sardinii.

Mapa trajektových tras z/na Sardinii.

Zakoupení lístku na trajekt

Informace Detail
Srovnání a nákup jízdenek Nejlepší způsob, jak porovnat všechny dostupné možnosti, je pomocí vyhledávače directferries.com, kde si můžete také přímo zakoupit jízdenky.
Doporučení pro nákup Doporučuje se nakupovat jízdenky online, zejména během letních měsíců, pokud plánujete cestu s vozidlem. V této době se jízdenky mohou rychle vyprodat.
Hlavní trajektové společnosti Na Sardinii operují převážně společnosti Moby, Grimaldi Lines, Tirrenia, GNV, Corsica Ferries a Ichnusa Lines.

Cena trajektové přepravy

Kategorie Informace
Variabilita cen Ceny trajektů se liší podle zvolené trasy a času rezervace. Fungují podobně jako letenky, a s vyšší obsazeností lodí rostou i ceny.
Nejlevnější možnosti Nejlevnější trajekty na Sardinii jsou obvykle z italských přístavů Livorno a Civitavecchia. Cena za cestu s autem a jedním pasažérem se pohybuje mezi 45 a 150 EUR v závislosti na podmínkách.
Cena za další cestující Každý další pasažér je levnější, s cenami mezi 15 a 20 EUR.
Jednosměrné jízdenky Jednosměrné lístky pro jednotlivce začínají na 30 EUR. Můžete si také připlatit za pobyt v kajutě, kde ceny začínají od 30 EUR za čtyřlůžkovou kajutu a mohou dosáhnout až 150 EUR za luxusní kajutu.
Francouzské přístavy Ceny z francouzských přístavů jsou vyšší; cena za auto a jednoho pasažéra začíná na 120 EUR.
Orientační ceny Uvedené ceny jsou pouze orientační a mohou se měnit podle trasy, vybrané společnosti, termínu a obsazenosti, někdy až o 100 %.

Cesta trajektem na Sardinii

Aspekt Informace
Nejkratší trasa Nejrychlejší spojení je z Korsiky, trvající přibližně 50 minut, i když většina cestujících vyplouvá z italské pevniny.
Délka plavby Doba plavby závisí na konkrétní trase, typu lodě a její rychlosti. Některé noční trasy plují pomaleji, aby umožnily cestujícím dostatek času na odpočinek a zajistily vhodné časy příjezdu a odjezdu.
Spojení z Itálie Nejrychlejší trasy z Itálie do Olbie trvají mezi 6,5 a 9 hodinami.
Spojení z Francie Plavba z francouzských přístavů může trvat od 13 do 20 hodin.

Trajekt společnosti Grimaldini Lines.

Co očekávat na palubě?

Když se vydáte na plavbu trajektem na Sardinii, můžete se těšit na pohodlné a příjemné prostředí na palubě. Moderní trajekty jsou navrženy tak, aby poskytovaly vysokou úroveň komfortu a zábavy během cesty. Zde je několik aspektů, na které se můžete těšit:

Komfort a vybavení

Moderní trajekty jsou vybaveny tak, aby zajistily pohodlnou plavbu pro všechny cestující. Nabízejí širokou škálu sedadel, od standardních pohodlných křesel až po luxusní kajuty. Cestující mají možnost volby mezi několika úrovněmi pohodlí v závislosti na rozpočtu a preferencích.

  • Standardní sedadla: Pohodlná a dostupná po celé lodi, ideální pro krátké trasy nebo cestující, kteří nepotřebují extra komfort.
  • Kajuty: Pro ty, kteří chtějí větší soukromí a pohodlí, jsou k dispozici kajuty, které mohou pojmout jednu až čtyři osoby. V kajutách najdete lůžka, vlastní koupelnu a někdy i výhled na moře.

Stravování a občerstvení

Na trajektech je obvykle k dispozici široká nabídka jídel a nápojů, aby si každý mohl vychutnat něco podle své chuti. Můžete se těšit na různorodé možnosti, od rychlého občerstvení až po plnohodnotné restaurace.

  • Restaurace a bufety: Nabízejí pestrou škálu jídel, včetně místních specialit, italských klasik a mezinárodních jídel. Stravování na lodi je skvělou příležitostí ochutnat regionální kuchyni.
  • Bary a kavárny: Ideální pro osvěžení během cesty, nabízejí různé nápoje, včetně kávy, čaje, džusů a alkoholických nápojů.

Zábava a aktivity

Aby vám cesta ubíhala rychleji, trajekty často poskytují různé zábavní možnosti. Tyto aktivity jsou určeny k tomu, aby zpříjemnily čas strávený na palubě a poskytly příležitost k relaxaci nebo aktivnímu trávení volného času.

  • Zábavní programy: Na některých trajektech probíhají během plavby různé akce, jako jsou hudební vystoupení, divadelní představení nebo promítání filmů.
  • Dětské koutky: Pro rodiny s dětmi jsou k dispozici herní zóny a koutky pro nejmenší, kde se děti mohou zabavit a rodiče si odpočinout.

Obchody a služby

Na palubě jsou často k dispozici různé obchody, kde si můžete zakoupit suvenýry, oblečení nebo nezbytnosti pro cestu. Kromě toho některé trajekty nabízejí i další služby.

  • Duty-free obchody: Využijte možnosti nakoupit bezcelní zboží, od parfémů po alkohol a tabákové výrobky.
  • Wi-Fi a informační služby: Některé trajekty nabízejí Wi-Fi připojení, aby cestující mohli zůstat ve spojení. K dispozici jsou také informační služby, které pomohou s plánováním vaší cesty na Sardinii.

Cestování trajektem na Sardinii je tak více než jen přeprava – je to zážitek, který vás pohodlně a stylově přepraví do cílové destinace. Nezáleží na tom, zda cestujete s rodinou, přáteli nebo sami – trajekty nabízejí vše, co potřebujete pro příjemnou plavbu.

Tipy pro cestovatele na italský ostrov Sardínie

Cestování trajektem na Sardinii může být nezapomenutelným zážitkem, pokud jste dobře připraveni. Zde je několik užitečných tipů, které vám pomohou maximalizovat váš komfort a zajistí, že vaše cesta proběhne hladce.

Nejlepší čas na cestu

Volba správného času pro vaši cestu může výrazně ovlivnit váš zážitek.

  • Jaro a podzim: Tyto roční období jsou ideální pro cestování na Sardinii. Počasí je příjemné, pláže nejsou přeplněné a ceny za trajekt jsou často nižší než v hlavní turistické sezóně.
  • Léto: I když je léto hlavní turistickou sezónou, což znamená vyšší ceny a více lidí, je to také období s nejlepším počasím pro plážové aktivity a poznávání ostrova.

Rezervace a plánování

Správné plánování je klíčem k úspěšné a bezproblémové cestě.

  • Rezervujte včas: Doporučuje se rezervovat lístky na trajekt s dostatečným předstihem, zvláště pokud cestujete během letní sezóny nebo pokud plánujete cestu s autem. Online rezervace vám může pomoci zajistit lepší ceny a jistotu místa.
  • Flexibilita v termínech: Pokud můžete, buďte flexibilní s datem a časem cesty. Někdy je možné najít levnější varianty v méně populárních časech.

Co si vzít s sebou

Příprava na cestu vám zajistí pohodlí během plavby.

  • Pohodlné oblečení: Na palubě trajektu strávíte několik hodin, proto si vezměte pohodlné oblečení. Pokud plánujete být na venkovních palubách, nezapomeňte na oblečení, které vás ochrání před větrem a sluncem.
  • Zábava na palubě: I když mnoho trajektů nabízí zábavní programy, nezapomeňte si vzít vlastní zábavu, jako jsou knihy, sluchátka nebo filmy na tabletu.
  • Cestovní doklady: Nezapomeňte na všechny potřebné dokumenty, včetně jízdenek, průkazů totožnosti a dokladů pro vozidlo, pokud ho přepravujete.

Balení a zavazadla

Věnujte pozornost balení, abyste měli vše, co potřebujete, a vaše zavazadla byla snadno přenosná.

  • Minimalizujte zavazadla: Snažte se sbalit co nejméně věcí, abyste mohli pohodlně přenášet zavazadla na trajektu a na ostrově. Přenosná taška nebo batoh může být užitečnější než velký kufr.
  • Nezbytné věci na palubě: Vezměte si do příručního zavazadla věci, které budete potřebovat během plavby, jako jsou občerstvení, voda, léky a věci na zábavu.

Další užitečné tipy

  • Zkontrolujte počasí: Před odjezdem si ověřte předpověď počasí, abyste se mohli připravit na jakékoli podmínky.
  • Plán na ostrově: Pokud plánujete aktivity na Sardinii, jako jsou výlety nebo návštěvy památek, je dobré mít předem zarezervované některé populární atrakce.
  • Komunikace a jazyk: Ačkoli mnoho lidí na trajektech a v turistických oblastech hovoří anglicky, pár frází v italštině může být užitečných.

Cestování trajektem na Sardinii je skvělý způsob, jak si užít cestu a prozkoumat krásy ostrova vlastním tempem. S trochou přípravy se můžete těšit na pohodlnou a příjemnou cestu.

Ukázka krásné, slunné pláže v Sardinii.

Naše zkušenosti s plavbou trajektem z Neapole do Sardinie

„Plavba trajektem z Neapole na Sardinii byla jedním z nejpříjemnějších zážitků mého života. Už od okamžiku nalodění jsem byl ohromen organizací a vstřícností personálu. Loď byla moderní a dobře vybavená, s množstvím pohodlných prostor pro relaxaci. Vybral jsem si kajutu, která byla čistá a útulná, což mi umožnilo kvalitně si odpočinout během noční plavby. Na palubě jsem se skvěle najedl v restauraci, kde nabízeli široký výběr italských specialit. Během dne jsem si užíval nádherný výhled na moře a relaxoval na slunné palubě. Cesta uběhla rychle a hladce, a když jsme dorazili na Sardinii, byl jsem plný energie a nadšení prozkoumat ostrov. Tuto plavbu bych rozhodně doporučil každému, kdo hledá pohodlný a příjemný způsob, jak se dostat na tento krásný ostrov.“

Kontaktní údaje společnosti – Grimaldi Lines

  • Telefonní číslo: (+39) 081 496 444
  • Emailová adresa: info@grimaldi.napoli.it
  • Provozní doba: Po-Pá (9:00-19:00), So (9:00-18:00), Ne (9:00-16:00)